Korona-ajan ohjeistus tanssitunneille / kevät 2021

Tämä ohjeistus on voimassa kaikilla harrastetunneilla ja valmennusryhmien harjoituksissa toistaiseksi.

Toiminnassamme otetaan huomioon tartuntatautitilanteen jatkuminen ja siihen liittyvät ajantasaiset viranomaisten ohjeet ja suositukset. Noudatamme THL:n ja pk-seudun koronakoordinaatioryhmän ohjeita ja hygieniasäädöksiä pandemian aikana. Meille seurana on tärkeää huolehtia kaikkien harrastajien ja henkilökunnan turvallisuudesta ja terveydestä. Olemme myös opastaneet henkilökuntaamme poikkeusajan käytännöistä. Siivoamme tilojamme  tehostetusti ja huomioimme epidemiatilanteen opetuksen toteutuksessa. 

Tanssitunnit ovat kestoltaan viisi minuuttia lyhyempiä, jotta vältämme ruuhkatilanteet aulatiloissa ja jotta opettajat voivat puhdistaa saleissa olevia kosketuspintoja tuntien välissä. Tanssitunteja ei voi käydä toistaiseksi korvaamassa eli voit osallistua vain sellaiselle tunnille, jolle olet ilmoittautunut. 

Pyydämme, että kaikki seuran jäsenet noudattavat seuraavia ohjeita:

1.Tanssitunneille saa tulla vain terveenä! Harrastamaan ei saa tulla vähääkään infektio-oireisena. Jos lapsella, nuorella, tai jollain hänen perheenjäsenellään on ollut 2 viikon sisään infektio-oireita, tunnille ei saa tulla, jos ei ole negatiivista testiä tehtynä lapsesta / sairastuneesta perheenjäsenestä. Jos sinut on asetettu karanteeniin, et myöskään saa tulla tunnille. Mikäli sairastut, hakeudu viranomaisten ohjeiden mukaisesti koronavirustesteihin.

2. Huomioithan muut VKTY:n tiloissa olevat pitämällä turvavälejä (2 m) ja välttämällä ruuhkatilanteita. Tanssitunnilla vältetään turhaa fyysistä kontaktia ja opetus suunnitellaan siten, että turvavälien pitäminen on mahdollista.

3.  Kädet pestään aina ennen tanssituntia ja sen jälkeen. Studiolla on myös käsidesiä saatavilla ja sitä on hyvä käyttää tarvittaessa tunnin aikana. Suosittelemme oman käsidesipullon tuomista treeneihin.

4. VKTY:n tiloissa ei ole mahdollista oleskella ennen tai jälkeen tanssitunteja ja studion ovikoodi on toistaiseksi pois käytöstä. Opettaja päästää ryhmänsä sisälle juuri ennen tunnin aloitusta ja ohjaa oppilaat pois tunnin päätyttyä.

5. Suosittelemme, että vaihdat treenivaatteet valmiiksi jo kotona, mikäli mahdollista. Rajoitamme pukeutumistilojen käytön vain välttämättömään käyttöön.

6. Peitä suusi kertakäyttöisellä nenäliinalla, kun yskit/aivastat tai yskäise hihaan. Laita käytetty nenäliina heti roskakoriin. Pese kädet välittömästi.

7. Mitään tavaroita tai tarvikkeita ei saa lainata toisilta (esim. juomapullot, pyyhkeet, hiusharjat ym.). Tunneilla ei voida myöskään käyttää mitään välineitä.

8. Ohjaajien ja 12vuotta täyttäneiden tulee käyttää VKTY:n toiminnassa kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.

10. Halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista vältetään –> käytetään niiden sijaan muita tapoja kannustaa toisiamme tanssitreeneissä.

11. Mikäli sairastut koronaan ja olet oleskellut VKTY:n tiloissa, ole ystävällisesti yhteydessä toimistoon sähköpostitse toimisto@vantaankatutanssi.fi.

Lisätietoja: https://www.vantaa.fi/uutisia/korona/101/1/153540

Antoisia tanssitunteja ja pidetään huolta toisistamme!