Ilmainen capoeiran kokeilutunti

VKTY ottaa kiinnostuneena pienen sivuaskeleen – mukavuusalueen ulkopuolelle – järjestäen yhdessä Capoeira Minha Alegria ry:n kanssa tutustumistunnin! Tutustumistunti pidetään lauantaina 19.3 Studio VKTY:llä klo 14.30-15.30.

Capoeira on afrobrasilialainen taistelulaji, jonka kehittivät Afrikasta Brasiliaan tuodut orjat. Toisin kuin muissa taistelulajeissa, ovat musiikki ja tanssinomaiset rytmit tärkeä osa capoeiraa. Musiikkiin kuuluvat erilaiset capoeirasoittimet ja portugalinkieliset laulut, joita sekä opettaja että oppilaat soittavat ja laulavat. Tärkeä ero muihin taistelulajeihin on myös se, että capoeiraa ei taistella vaan pelataan. Pelissä tärkeää ei ole vastapuolen satuttaminen vaan se on hauskanpitoa kahden samanarvoisen pelaajan välillä, iästä ja capoeirakokemuksesta riippumatta.

Vaikka lajia harjoitellaankin monenlaisilla harjoituksilla, varsinainen pelaaminen tapahtuu rodassa eli ihmisten muodostamassa ympyrässä. Capoeiraa on kahta tyylisuuntaa: angola, joka on liikkeiltään hitaampaa ja regional, joka on nopeatempoisempaa ja lennokkaampaa. Capoeira Minha Alegria ry on osa brasilialaista Capoeira Celeiro de Bambas ryhmää, joka edustaa regional -tyylisuuntaa.

Ilmoittaudu NYT: toimisto@vantaankatutanssi.fi.