Korona-ajan ohjeistus tanssitunneille

Tämä ohjeistus on voimassa kaikilla harrastetunneilla ja valmennusryhmien harjoituksissa toistaiseksi.

Toiminnassamme otetaan huomioon tartuntatautitilanteen jatkuminen ja siihen liittyvät ajantasaiset viranomaisten ohjeet ja suositukset. Noudatamme THL:n ja Suomen tanssiurheiluliiton ohjeita ja hygieniasäädöksiä koronaviruspandemian aikana. Meille seurana on tärkeää huolehtia kaikkien harrastajien ja henkilökunnan turvallisuudesta ja terveydestä. Olemme myös opastaneet henkilökuntaamme poikkeusajan käytännöistä. Siivoamme tilojamme  tehostetusti ja huomioimme epidemiatilanteen opetuksen toteutuksessa. Tanssitunnit ovat kestoltaan viisi minuuttia lyhyempiä, jotta vältämme ruuhkatilanteet aulatiloissa ja jotta opettajat voivat puhdistaa saleissa olevia kosketuspintoja tuntien välissä. 

Toivomme, että kaikki seuran jäsenet noudattavat seuraavia ohjeita:

1.Tanssitunneille saa tulla vain terveenä! Jos sinulla on mitä tahansa infektio-oireita (lämpö/kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, pääkipu, pahoinvointi, ripuli, vatsakipu, haju- tai makuaistin puutos, lihaskivut, poikkeava väsymys) – edes lieviä oireita – jää kotiin. Tällöin et saa tulla edes katsomaan harjoituksia. Jos sinut on asetettu karanteeniin, et myöskään saa tulla tunnille. Opettajalla on oikeus poistaa tunnilta oireileva oppilas. Mikäli sairastut, hakeudu viranomaisten ohjeiden mukaisesti koronavirustesteihin.

2. Huomioithan muut VKTY:n tiloissa olevat pitämällä turvavälejä (1–2 m) ja välttämällä ruuhkatilanteita. Tanssitunnilla vältetään turhaa fyysistä kontaktia ja opetus suunnitellaan siten, että turvavälien pitäminen on mahdollista.

3.  Kädet pestään aina ennen tanssituntia ja sen jälkeen. Studiolla on myös käsidesiä saatavilla ja sitä on hyvä käyttää tarvittaessa tunnin aikana. Suosittelemme oman käsidesipullon tuomista treeneihin.

4. VKTY:n tiloissa ei ole mahdollista oleskella ennen tai jälkeen tanssitunteja ja studion ovikoodi on toistaiseksi pois käytöstä. Opettaja päästää ryhmänsä sisälle juuri ennen tunnin aloitusta ja ohjaa oppilaat pois tunnin päätyttyä. Vain lapsioppilaiden saattajat voivat odottaa aulatiloissa opetuksen ajan. Oppilaalla saa olla vain yksi saattaja. Jos oleskelet aulatiloissa kauemmin, suosittelemme maskin käyttöä.

5. Suosittelemme, että vaihdat treenivaatteet valmiiksi jo kotona, mikäli mahdollista.

6. Peitä suusi kertakäyttöisellä nenäliinalla, kun yskit/aivastat tai yskäise hihaan. Laita käytetty nenäliina heti roskakoriin. Pese kädet välittömästi.

7. Mitään tavaroita tai tarvikkeita ei saa lainata toisilta (esim. juomapullot, pyyhkeet, hiusharjat ym.). Tunneilla ei voida myöskään käyttää mitään välineitä.

8. Noudatathan virannomaisten karanteenisuosituksia, etenkin ulkomailta palatessasi.

9. VKTY suosittaa vahvasti kasvomaskin käyttöä kaikille yli 15–vuotiaille. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

10. Halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista vältetään –> käytetään niiden sijaan muita tapoja kannustaa toisiamme tanssitreeneissä.

11. Mikäli sairastut koronaan ja olet oleskellut VKTY:n tiloissa, ole ystävällisesti yhteydessä toimistoon sähköpostitse toimisto@vantaankatutanssi.fi.

Lisätietoja: https://www.vantaa.fi/uutisia/korona/101/1/153540

Antoisia tanssitunteja ja pidetään huolta toisistamme!