Korona-ajan ohjeistus tanssitunneille

Tämä ohjeistus on voimassa kaikilla tanssitunneilla ja valmennusryhmien treeneissä. Päivitämme ohjeistusta aina tilanteen muuttuessa.

1. Tanssitunneille vain terveenä! Jos sinulla on mitä tahansa infektio-oireita – edes lieviä – jää kotiin. Jos sinut on asetettu karanteeniin, et myöskään saa tulla tunnille.

2. Pidä etäisyyttä! Huomioithan muut VKTY:n tiloissa olevat välttämällä ruuhkatilanteita. Tanssitunnilla vältetään turhaa fyysistä kontaktia. Suosittelemme välttämään halailua ja kannustamaan kaveria etäältä.

3.  Muista pestä kädet! Kädet pestään aina ennen tanssituntia ja sen jälkeen. Studiolla on myös käsidesiä saatavilla ja sitä on hyvä käyttää tarvittaessa tunnin aikana. 

4. Ei hengailla! VKTY:n tiloissa sekä kaupungin tiloissa, joita käytämme, ei voi oleskella. Opettajat päästävät oppilaat sisään 5 minuuttia ennen tunnin alkua ja pyydämme harrastajia poistumaan heti tunnin päätyttyä.

5. Pukkari ei ole käytössä. Suosittelemme, että vaihdat treenivaatteet valmiiksi jo kotona, mikäli mahdollista. Näin vältämme mahdolliset ruuhkatilanteet pukuhuoneissa.

6. Yski oikein! Peitä suusi kertakäyttöisellä nenäliinalla, kun yskit/aivastat tai yskäise hihaan. Laita käytetty nenäliina heti roskakoriin. Pese kädet välittömästi.

7. Käytä vain omia tavaroitasi. Mitään tavaroita tai tarvikkeita ei saa lainata toisilta (esim. juomapullot, pyyhkeet, hiusharjat ym.). 

8. Käytähän kasvomaskia! Suositamme vahvasti kasvomaskin käyttöä kaikille yli 12–vuotiaille toimipisteiden yleisissä tiloissa. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. 

9. Ei huudeta. Välttämällä huutamista ja voimakasta äänenkäyttöä vähennämme pisaratartuntojen riskiä. Kannustetaan taputtamalla, tömistämällä ja muilla luovilla keinoilla.

10. Pidä meidät ajantasalla. Mikäli sairastut koronaan ja olet oleskellut VKTY:n tiloissa, ole ystävällisesti yhteydessä toimistoon sähköpostitse toimisto@vantaankatutanssi.fi. Näin saamme tarpeen tullen tiedotettua muita ryhmäläisiä mahdollisesta altistumisesta nopeasti.

Tällä hetkellä täysi-ikäiset harrastajat voivat osallistua tunneilla vain etänä. Alaikäiset voivat tulla normaalisti paikan päälle treenaamaan mutta hekin saavat halutessaan osallistua etänä. Ohjeistusta tarkastellaan uudelleen, mikäli AVI ja Vantaan kaupunki tekevät linjauksia myös alaikäisten siirtymisestä etäopetukseen.

Antoisia tanssitunteja ja pidetään huolta toisistamme!