Lilli Huttula

Lilli aloitti katutanssien harrastamisen aikuisiällä mutta hiphop vei nopeasti mukanaan ja hän löysi tiensä pian Suomen katutanssiskenen keskiöön. Vuodesta 2010 alkaen hän on kilpaillut menestyksekkäästi, valmentanut useita SM-mitaleille sijoittuneita ryhmiä, järjestänyt kymmeniä tanssitapahtumia sekä esiintynyt niin taustatanssijana, teattereissa kuin klubeilla.

Lilli on yksi tämän hetken menestyneimpiä suomalaisia house-, hiphop- ja vogue-tanssijoita. Menestyksen taustalla on loppumaton kiinnostus katutansseihin ja tanssikulttuuriin sekä kova työmoraali. Lilli on matkustanut ympäri maailmaa (mm. New York, Lontoo ja Tokio) oppiakseen lajien huipuilta ja hän treenaa intensiivisesti sekä testaa osaamistaan kilpailuissa jatkuvasti.

Ennen tanssijan uraa Lilli harrasti muodostelmaluistelua 15 vuotta, joista viimeiset neljä vuotta MM-tasolla voittaen mm. kahdesti juniorien MM-hopeaa. Luistelun ohessa hän harjoitteli klassista balettia, show-, jazz- ja nykytanssia sekä kartutti perusteelliset tiedot niin kuntoharjoittelusta kuin kehonhuollosta. Tanssin ohella Lilli tekee psykologin töitä.

Opettajana Lilli on perusteellinen ja täsmällinen ja tunneillaan hän pureutuu lajitekniikkaan yksityiskohtaisesti. Hän kannustaa oppilaita oma-aloitteisuuteen ja vaatii aika paljon ja hänelle on tärkeää haastaa tanssijoita niin tekniikan kuin ajattelun tasolla. Erään oppilaan sanoin: ”…kyllä meillä oli onnea, kun saatiin Lilli opeksi. Lillillä on vaan niin ihana pedagoginen ja perusteellinen touch hauskuudesta tinkimättä. On ihanaa, kun ei vaan matkita perässä liikkeitä, vaan ihan oikeasti opetellaan niitä vaikka sitten pienissä paloissa.”