Tuntikuvaukset

Tällä sivulla voit lukea lyhyet kuvaukset kaikista lukujärjestyksessämme olevista tunneista. Klikkaamalla tunnin nimeä pääset perehtymään tarkemmin kyseiseen tuntikuvaukseen!

Lukkarissa on myös eri kisaryhmien nimiä. Kisaryhmiin haetaan erikseen koetanssien kautta. Tutustu kisaryhmien toimintaan tarkemmin täällä.

Breikki

Breikki, eli b-boying tai b-girling on hiphop-kulttuurin yksi kulmakivi. Tanssilajina breikki on todella monipuolinen: sen tekniikkaan kuuluvat niin pystyasennossa kuin (toprock) lattialla käsien ja jalkojen varassa tanssi (footwork) sekä erilaiset akrobaattiset liikkeet (power movet ja freezet). Breikki sopii ihan kaikille sukupuolesta ja iästä riippumatta! Tutustu lisää.

Commercial

Commercial-tunnilla pääsee tanssimaan musavideoiden tyyleihin! Tunnilla tehdään tanssillisia tekniikkaharjoituksia ja jorataan koreografioita hyviin biiseihin. Tutustu lisää.

Hiphop

Hiphop on VKTY:n suosituin tanssilaji! Hiphop on monipuolinen tanssityyli, joka myös kehittyy koko ajan ja saa uusia muotoja. Hiphop-tunneilla harjoitellaan tekniikkaa, freestylea ja koreografioita. Tutustu lisää.

Hiphop freestyle

Hiphop freestyle tarkoittaa improvisointia hiphop-tekniikkaa ja omia ideoita hyödyntäen. Freestylea voi harjoitella!

Hiphop koreografia

Hiphop koreografia -tunneilla työstetään tekniikkaa ja keskitytään koreografian harjoittelemiseen.

House

House on nopeatempoinen tanssilaji, jossa erilaiset askeltekniikat (footwork), kehonliike (jacking ja groove) ja lattiatyöskentely (floorwork tai ”lofting”) ovat keskeisiä. House on alunperin kehittynyt klubeilla ihmisten juhlimisen ja fiilistelyn kautta, joten keskeistä on myös oman vapaan fiiliksen löytäminen ja freestyle. Tutustu lisää

Showjazz

Showjazz on monipuolinen esittävän tanssin laji, jossa yhdistellään vaikutteita eri tanssityyleistä, kuten nyky- ja jazztanssista. Kuten nimikin jo kertoo, showjazzissa korostuvat tanssin lisäksi vahva eläytyminen ja musiikin ilmentäminen ja usein koreografiat voivat olla tarinallisia. Tutustu lisää

Minishow

Minishow-tunnit ovat pienten lasten tanssitunteja, joissa harjoitellaan leikinomaisesti showjazzin elementtejä, kehonhallintaa, rytmiikkaa ja eläytymistä.

Street

Street-tanssi on yläkäsite, jolla tarkoitetaan kaikkia katutanssilajeja. Street ei siis ole varsinaisesti oma tanssilajinsa. Street-tunneilla tehdään yleensä hiphop-tekniikkaa ja koreografioita mutta tunneilla saatetaan kokeilla myös muiden katutanssilajien tekniikoita. Tutustu lisää

Ministreet

Ministreet-tunnit ovat pienten lasten tanssitunteja, joissa harjoitellaan leikinomaisesti katutanssilajien elementtejä, kehonhallintaa, rytmiikkaa ja eläytymistä.

Voguing

Voguing on yksi vogue- ja ballroom-kulttuurin osa-alue. Voguingilla tarkoitetaan tanssia mutta tässä kulttuurissa myös runway-kävely, muoti ja tyyli sekä erilaiset tavat juhlistaa kauneutta ovat keskeisiä! Tutustu lisää