Street

Street dance on yläkäsite, joka kattaa kaikki katutanssilajit (mm. Hiphop, Breakdance, Popping). Usein Street ja Hiphop menevät käsitteinä sekaisin ja niitä näkeekin käytettävän ristikkäin. Street dance ei siis ole varsinaisesti tanssilaji, vaan kokoelma erilaisia katutanssilajeja.

Street-tunneilla tutustutaan eri katutanssilajeihin. Opettajasta riippuen kauden aikana voidaan kokeilla kahta tai useampaa lajia. Tunneilla harjoitellaan eri lajien tekniikoita sekä koreografioita. 

VKTY:lla Street dancea opetetaan 3–12 -vuotiaille lapsille. Street -tunnit antavat hyvän pohjan siirtyä tanssimaan eri katutanssilajien tunneille tai hakemaan VKTY:n kisaryhmiin.

Ministreet

on perheen pienimmille suunniteltu tanssitunti, jossa liikutaan, leikitään ja tanssitaan. Ennen joulu- ja kesälomaa tanssijat pääsevät näyttämään tunneilla harjoitellun esityksen kauden päätösnäytöksessä. Ministreet -tuntien opetus on lapsilähtöistä ja kehittää lapsen tanssillisia, motorisia ja sosiaalisia taitoja. Tunnit antavat hyvän pohjan erilaisten tanssilajien ja liikunnan harrastamiselle.  Tanssi on yhteisöllinen harrastus, jonka kautta löytyy uusia ystäviä. VKTY:n lasten tunneilla on kannustava ja iloinen tunnelma.