Zoom-ohjeita

Kaikki yli 12-vuotiaiden opetus tapahtuu tällä hetkellä Zoomin kautta. Osallistuaksesi Zoom-tunnille tarvitset joko tunnin osallistumislinkin tai ID-numeron ja salasanan. Saat nämä tiedot sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut tunnille MyClubin kautta. Omien tuntien osallistumislinkit, ID-numerot ja salasanat löytyvät MyClubin tiedotteet-sivulta.

Näitä oheita päivitetään sitä mukaa, kun opimme itsekin uusia Zoom-toimintoja tai vastaan tulee uusia ongelmatilanteita. Ilmoitathan siis meille aina, jos kohtaat ongelmia Zoomin käytössä!

Zoomin asentaminen laitteelle

Zoom toimii parhaiten, kun sen asentaa tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Ohjelman saa ladattua osoitteesta www.zoom.us tai esim. Play-kaupasta. Ohjelma on ilmainen osallistujalle.

Yleisiä käyttöohjeita

Pidäthän oman mikrofonisi suljettuna tunnin aikana. Mikrofonin voi laittaa pois päältä ja päälle Zoomin alareunassa olevasta mikrofonin kuvakkeesta. Jos vain sinusta tuntuu mukavalta, kameraa saa mielellään pitää päällä. Opettaja pystyy parhaiten varmistamaan, että kaikki oppivat, kun hän näkee tanssijoita liikkumassa.

Kirjautuminen osallistumislinkillä

Jos kirjaudut tunnille osallistumislinkillä, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin klikata saamaasi linkkiä. Tämän jälkeen tietokoneelle saattaa aueta uusi pop-up-valikko, josta sinun tulee vahvistaa käytettäväksi ohjelmaksi Zoom.

Tämän jälkeen Zoom avautuu ja siirryt tunnin ”odotushuoneeseen”. Jos opettaja ei ole vielä käynnistänyt tuntia, saat ilmoituksen, jossa kehotetaan odottamaan, että opettaja käynnistää tunnin. Opettaja hyväksyy kaikki oppilaat tunnille Zoomissa.

Kirjautuminen ID-numerolla ja salasanalla

Kun käynnistät Zoomin etkä ole vielä kirjautunut sisään, voit valita vaihtoehdon ”join a meeting”. Tällöin Zoom kysyy ID-numeroa ja salasanaa, jotka kirjattuasi siirryt ”odotushuoneeseen”.

Ongelmatilanteet

Jos saat ilmoituksen, että käynnissä on toinen tunti, voit odottaa hetken, käynnistää zoomin uudelleen ja koettaa sitten kirjautua uudestaan. Samoilla VKTY:n tunnuksilla saattaa olla käynnissä useampia peräkkäisiä tunteja, joten uusi tunti voidaan aloittaa vasta edellisen päätyttyä. Jos saat saman virheilmoituksen uudelleen (the host has another meeting in progress) vaikka oman tuntisi olisi pitänyt jo alkaa, olethan yhteydessä VKTY:n puolelle. Tällöin meidän tulee tarkistaa, että kaikki päättyneet tunnit on suljettu Zoomissa huolellisesti.

Jos musiikki kuuluu huonosti, voit pyyttää opettajaa jakamaan musiikin Zoomin kautta. Opettajille on jaettu ohjeet tätä varten. Kaikilla laitteilla ei valitettavasti voi jakaa musiikkia suoraan (jotkut tabletit ja kännykät eivät tue tätä toimintoa), joten jos musiikki kuuluu edelleen huonosti, voit koettaa valita omista ääniasetuksistasi ”original sound”. Valitettavasti musiikki saattaa silti aaltoilla ja äänenlaatu olla heikko.