Hanna Kortelainen

Final-7565Hanna on monipuolinen tanssija, tanssinopettaja ja tanssitaiteilija. Tanssi on ollut osa hänen elämänsä jo yli 10 vuotta ja taitoa on karttunut monesta tanssilajista – niin urbaaneista kuin klassisistakin. Viime vuosina pääpaino on ollut show- ja nykytanssinpuolella ja tietoa ja taitoa Hanna on saanut Helsingin ja New Yorkin tanssikouluista. Tanssin opettamisen Hanna aloitti vuonna 2010.

Hanna on valmistunut Metropolian AMK:sta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi, mikä näkyy Hannan lähestymisessä tanssiin ja koreografioihin. Opinnäytetyönsä Hanna on tehnyt kehotietoisuuden lisäämisestä voimistelijoille ja kehotietoisuus on läsnä myös hänen tavassaan opettaa tanssia. Tanssin ohella Hanna on toiminut teatterin parissa niin koreografina, dramaturgisena ja ohjauksellisena apuna, yleisötyöntekijänä sekä esiintyjänä.

Opettajana Hannalle on tärkeää heittäytyminen, tekniikan hiominen ja erilaisten liikelaatujen löytäminen. Tarkoitus ei ole rikkoa kehoa vaan nauttia sen tuomista ilmaisun mahdollisuuksista.

”Olen aurinkoinen ja todella kova innostumaan asioista. Tanssijana en halua määritellä itseäni jonkun tietyn tanssityylin alle. Olen tanssija, joka vain rakastaa liikettä. Opettajana pyrkimykseni on antaa avaimia tanssijoille kehittyä eteenpäin ja rohkaista ilmaisemaan itseään. Nauttiminen ja fiilistely on iso osa tanssia, mutta kehittyminen vaatii myös paljon kovaa työtä ja treenaamista. Tätä prosessia haluan opettajana olla tukemassa.”