Ita Puusepp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ita tutustui katutanssiin vuonna 2003, kun hän osallistui JJ:n (Viron katutanssin pioneerin) tanssitunneille. Kovan työn ja motivaation avulla Itasta tuli tanssinopettaja ja tapahtumien järjestäjä JJ-Street -tanssikoulussa. JJ-Street-tanssijoiden ryhmän jäsenenä Ita on esiintynyt pienillä ja isoilla lavoilla Virossa ja ulkomailla. JJ-Streetin kanssa Italla on ollut mahdollisuus esiintyä suurissa konserteissa Virossa ja myös osallistua skandinaavisiin showcase-kilpailuihin
(finalistit Nordic Moves -festivaalilla 2010, 2011 ja 2012).

Ita aloitti hiphopilla mutta vuonna 2009 hän tutustui myös houseen. Hän oppi lajin parhailta ja sai  perustiedot house-tanssityylistä O’trip-ryhmän tanssijan Rickysoul:in (FRA) oppilana Pariisissa vuonna 2009. Ita jatkoi harjoittelemista ja matkusti usein Ranskaan treenatakseen paikallisten tanssijoiden kanssa. Vuonna 2012 hän asui Pariisissa 3 kuukautta ja hän treenasi myös Serial Stepperz -tanssiryhmän jäsenien kanssa. Tämän lisäksi hän on oppinut – ja oppii edelleen – katutansseista muilta maailman huipuilta (esim. Bobby Mileage, Shannon Mabra, Brian Green, Kim Holmes, Babson, Yugson, Kapela jne.).

Oman treenin lisäksi Ita aloitti opettamisen JJ-Street -tanssikoulussa vuonna 2008. Tuosta ajasta
saakka Ita on ollut kiinnostunut jakamaan tietoaan ja osaamistaan. Tämä on antanut hänelle mahdollisuuden opettaa Virossa, Suomessa, Latviassa, Ranskassa ja myös Hong Kongissa. Ita halua aina oppia ja tulla paremmaksi, mikä tekee hänestä myös hyvän opettajan. Itan oppilat ovat kuvanneet häntä positiiviseksi ja intohimoiseksi opettajaksi, joka etsii aina rohkaisevia tapoja auttaa oppilaita kehittymään ja ymmärtämään tanssia paremmin.