Koronaohjeita

Koronaviruspandemian ja Suomessakin uudelleen nousuun lähteneiden tartuntamäärien vuoksi olemme järjestäjinä pohtineet pitkään ja hartaasti, miten kisoista saadaan mahdollisimman turvalliset kaikille. FDO ohjeistaa kisaajia ja järjestäjiä erikseen, mutta olemme koonneet tänne vielä tärkeimpiä pointteja, jotka kaikkien osallistujien on hyvä huomioida. Nyt tarvitaan sitä, mistä katutanssijat tunnetaankin: yhteen hiileen puhaltamista!

FDO on julkaissut kattavat ohjeet, jotka koskevat kaikkia kilpailijoita, koreografeja ja katsojia.

  1. Noudatathan kisapaikalla kaikkia järjestäjän ohjeita just eikä melkein. Sitä ajattelee helposti, että joku rajoite ei koske itseä, mutta tällä kertaa ihan kaikki rajoitteet koskevat ihan kaikkia ja ne on mietitty kaikkien – tanssijoiden, katsojien, vapaaehtoisten – parhaaksi.
    • Erityisen tarkkana kulkuohjeiden kanssa!
  2. Turvavälit on pidettävä erityisesti muihin joukkueisiin ja yleisöön. Omalla porukalla on jo vietetty aikaa ja oltu treenitilassa, mutta koetetaan välttää eri porukoiden sekoittumista keskenään kaikin keinoin. Tällä kertaa siis, vaikka kuinka tekisi mieli, ei voi mennä morjestamaan ja halaamaan kavereita, jotka tulee toiselta puolelta Suomea. Moikataan etäältä mutta vältetään myös turhaa huutelua. Laita vaikka tekstari tai whatsapp-viesti sen sijaan!
    • Tässä muuten myös katutanssien alkuperäisiä merkityksiä voi hyödyntää – onhan tansseissa paljon liikkeitä, jotka on tarkoitettu nimenomaan tervehtimiseen!
  3. Kipeänä, tai edes hitusen oireilevana teet kavereille ison palveluksen, jos jäät pois kisalavalta. Koko vuoden treenanneena on iso kynnys jättää menemättä lavalle, varsinkin, jos muutenkin on taipumusta levätä vasta pää kainalossa, mutta yksien kisojen jääminen väliin on pienempi harmi kuin mahdollisesti erittäin vakavasti sairastuminen.
    • Valmentaja, pidäthän huolen, että oman ryhmäsi tanssijat eivät ole tulossa kisapaikalle kipeänä!

Listaa päivitetään kisojen lähestyessä.