Vapaaehtoiseksi Flow-festareille?

Etsimme vapaaehtoisia Flow Festivalin siivoustiimiin!

Jokainen VKTY:n kautta ilmoittautunut täysi-ikäinen vapaaehtoinen saa staff-rannekkeen ja passin, joka oikeuttaa kulun työtehtävien aikana festivaalille sekä sen huoltoalueille. Ranneke toimii sisäänpääsynä asiakasalueille työvuorojen ulkopuolella, eli tekemällä vuoron seuran nimissä, saa vapaaehtoinen lunastettua itselleen sisäänpääsyn Flow Festivaalille. Lisäksi Flow Festival tarjoaa jokaiselle vapaaehtoiselle ruokailun henkilöstöruokalassaan vuoron aikana.

Jokaisen vapaaehtoisen tulee tehdä vähintään kaksi vuoroa. Vuoroja saa tehdä myös enemmän. Vuoroja on tarjolla pe 11.8. – pe 18.8. välillä (eli festivaalin aikana ja sen jälkeen).

Mikä Flow?

Helsingin Suvilahdessa vuosittain järjestettävä Flow Festival on yksi Suomen suurimmista musiikkifestivaaleista. Flow Festival on Helsingissä 11.-13.8.2023 järjestettävä festivaali, joka tunnetaan sen uniikista tunnelmastaan ja laadukkaasta musiikkiohjelmasta. Flow Festival sykkii elämää Suvilahden vanhalla voimalaitosalueella, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Tehdasympäristöön on luotu upeat puitteet valaistuksella, designilla, somistuksilla ja uusimmalla tapahtumatekniikalla.

Päivittäisiä kävijöitä Flowssa on n. 30 000 henkilöä. Suvilahden urbaanilta alueelta löytyy 10 esiintymislavaa ja kolmen päivän aikana ohjelma rakentuu monipuolisen musiikkitarjonnan, taiteen ja visuaalisuuden, elokuva- ja puheohjelman ympärille vahvasti omaleimaiseksi kokonaisuudeksi. Yhdenvertaisuus ja kestävät arvot niin ekologisesti, sosiaalisesti kuin taloudellisesti ovat keskeinen osa Flow Festivalia.

Flow Festivalin järjestäminen vaatii valtavasti lihasvoimaa ja satojen ihmisten työpanosta. Flow Festivalin tapahtuman aikaisessa sekä loppusiivouksessa työskentelee vuosittain satoja seuroja ja vapaaehtoisia huolehtien Suvilahden alueen siisteydestä, festivaalialueen viihtyvyydestä ja siitä, ettei alueen ympäristöön jää mitään sinne kuulumatonta.

Tehtävänkuva

Flow Festivalin siivouksesta vastaa ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana sekä tapahtuman jälkeen satoja vapaaehtoisia sekä seuroja ja yhdistyksiä. Siivoustiimin keskeisin tehtävä on vastata alueen viihtyvyyden säilymisestä yli tapahtuman sekä pitää huoli, ettei tapahtuma jätä jälkeensä mitään alueelle kuulumatonta.

Flow Festivalin siivoustiimiin kuuluu tapahtuman aikana joukko vastaavia, jotka ohjaavat ja avustavat tehtävissä töissä. Kullakin vastaavalla on oma vastuualueensa ja vapaaehtoisryhmänsä. Seurojen ja yhdistysten ryhmät vastaavat toisinaan yhdessä Flow Festivalin edustajien kanssa yhdessä sovitusta alueesta vuoronsa ajan (esimerkki: Gold Area tai rajattu osa alueesta). Tällöin seuran vapaaehtoiset saavat tehdä yhdessä töitä ryhmänsä kanssa.

Tehtävät keskittyvät pääsääntöisesti alueen siisteyden ylläpitämiseen sekä alueella olevien roska-astioiden tyhjentämiseen. Aikaisempien vuosien kierrätystyötä tullaan vuonna 2023 uudistamaan yhteistyössä jätehuoltoyhtiön kanssa siten, että kierrätys saadaan painottumaan aiempaa paremmin jätteenkäsittelylaitoksiin, eli siivoustiimin resurssit saadaan ohjattua paremmin alueen siisteyden ylläpitämiseen.

Flow Festival tarjoaa kaikki tarvittavat välineet tehtäviin.

Haluan mukaan, miten toimin?

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi täyttämällä lomakkeen: https://forms.gle/SqiMtNRAmhfVQyKs6

Olemme yhteydessä vuorojen vahvistamisesta kaikkiin ilmoittautuneisiin.