Opettajat

Amanda Fremling

Amanda Fremling

Amanda on kokenut tanssija ja opettaja. Hän on kilpaillut aktiivisesti ja menestyksekkäästi Street SM -kilpailuissa voittaen mm. tupla-SM kultaa hiphop-pienryhmissä, hopeaa ja pronssia katutanssimuodostelmissa ja sijoittuen finaaleihin myös sooloissa ja duoissa. Aktiivisimman kilpailu uransa jälkeen Amanda piti hieman taukoa ja palasi sitten iloksemme VKTY:lle opettamaan ja valmentamaan. Amanda on suunnitelmallinen ja napakka opettaja, jonka tunneilla on hyvä tekemisen meininki rentoutta ja huumoria unohtamatta.

Anna Stevenson

Anna Stevenson

Anna aloitti tanssin 13-vuotiaana, mitä ennen hän harrasti joukkuevoimistelua kilpapuolella. Tanssin parissa on siis vierähtänyt lähes 25 vuotta ja tanssi onkin vienyt Annaa vuosien varrella Vantaalta ympäri maailmaa mm. New Yorkiin ja Los Angelesiin. Anna on valmentanut erilaisia ryhmiä vuodesta 2007 alkaen ja hän onkin ollut aikanaan perustamassa useimpia VKTY:n toiminnassa edelleen mukana olevia valmennusryhmiä sekä koko VKTY:tä. Anna on ollut mukana Ladies of Hip-Hop -organisaation toiminnassa New Yorkissa ja olipa hän ensimmäinen tanssija, joka toi New Style Hustle -tyylin Suomeen. Anna tunnetaan innostavana ja täsmällisenä opettajana ja hän nauttii oppilaidensa tanssin ilon ja innokkuuden näkemisestä. Tanssijat ovat suurin syy sille, että hän tekee valmentajan työtä. Tällä hetkellä Anna työskentelee Yhdysvalloista käsin ja valmentaa etäyhteyksin.

Anni Lämsä

Anni Lämsä

Esittely tulossa

Augusto “Guerra” Rodrigues

Augusto “Guerra” Rodrigues

Augusto ”Guerra” Rodrigues on brasilialainen tanssija, mustan musiikin DJ, hiphop-tanssin ja -kulttuurin opiskelija ja opettaja. Hän on omistautunut hiphop-tanssille vuodesta 2004 alkaen ja kuulunut synnyinmaassaan lukuisiin kokoonpanoihin, joiden kanssa on sekä kilpaillut että esiintynyt erilaisilla festivaaleilla. Asuessaan Brasiliassa, Augusto kuului Cia Fusion Companyyn ja esiintyi yhdessä ryhmän kanssa aina Belgiassa ja Ranskassa asti teoksella, jonka koreografiointiin hän osallistui. Taiteellisen työn lisäksi Augusto on saavuttanut monia kärkisijoituksia Brasilian keskeisimmissä katutanssikilpailuissa ja hänet tunnetaankin erityisesti freestyle- ja battle-tanssijana. Augusto on todella pidetty opettaja ja hänen tunneillaan keskitytäänkin varmasti itse asiaan: tanssiin!

Christian “Magi” Townsel

Christian “Magi” Townsel

Chris, tanssijanimeltään Magi on kotoisin Chicagosta ja asuu nyt Suomessa. Hän on aloittanut opettamisen VKTY:llä syksyllä 2022. Chris on tanssinut 12-vuotiaasta asti ja hänelle tanssi on keino saada yhteys omaan alitajuntaan ja tanssiessaan hän uppoutuukin täysin hetkeen ja musiikkiin. Omassa tanssissaan hän käyttää animaatioita, wavingia ja footworkia. Chris on rauhallinen ja leppoisa opettaja, jolla on kova halu kehittyä.

Eme Tähtinen

Eme Tähtinen

Eme on VKTY:n oma kasvatti! Hän on treenannut useissa eri kokoonpanoissa VKTY:llä vuosien saatossa ja hakenut oppia myös monilta workshopeilta ja tanssireissuilta. Hän on erittäin motivoitunut tanssija ja nuorena opettajana päässyt jo kokeilemaan siipiään kilparyhmien koreografioiden tekemisessä. Eme on myös menestynyt viime vuosina itse erittäin hyvin monissa battleissa ja SM-kisojen koreografiasarjoissa omilla teoksillaan. Emelle on erityisen tärkeää toteuttaa turvallisemman tilan periaatteita tanssitunneilla.

Emma Kovero

Emma Kovero

Emma on kotoisin Seinäjoelta ja hän on löytänyt tiensä Porvoon kautta Vantaalle ja VKTY:n opetiimiin. Emman päälajit ovat hiphop ja commercial. Hiphopissa koreografioiden tekemisen lisäksi Emmaa kiinnostaa freestyle-tanssi. Näin Emma kuvaa itse:

“Mun tunneilla haluan varmistaa jokaiselle turvallisen ympäristön treenata, sekä pyrin pitämään yllä positiivisen, inspiroituneen ja motivoituneen fiiliksen!”

Iiris Vainio

Iiris Vainio

Iiris aloitti tanssin 7-vuotiaana Mynämäessä Jazzilla ja jatkoi siitä pian hiphop-tunneille. Yläasteikäisenä alkoivat treenit nykytanssin EK-ryhmässä ja ryhmän kanssa kierrettiin paljon katselmuksia, esiinnyttiin tapahtumissa ja Performing Arts SM -kisoissa. Treenipalettiin kuuluivat myös show-, akrobatia- ja balettitunnit. Iiris on suorittanut tanssitaiteen perusopetuksen laajan oppimäärän vuonna 2018. Hieno hetki Iiriksen tanssiuralla on ollut SM-pronssi ja MM-kisojen finaalin 6. sija vuonna 2019. Iiris muutti opintojen perässä Helsinkiin aloitti VKTY:llä ensin tanssijana ja sittemmin opettajana. Luonteeltaan Iiris on hyvin päättäväinen ja lähtee innolla kaikkeen uuteen mukaan.

Jesse Vaskela

Jesse Vaskela

Jesse on yksi oman sukupolvensa lahjakkaimpia hiphop-tanssijoita ja ahkerimpia treenaajia. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on takanaan jo rutkasti kokemusta kilpailuista ja esiintymisistä, sillä hän on aloittanut tanssimisen jo 5-vuotiaana. Takataskussaan Jessellä on mm. hiphop-soolojen Suomenmestaruus vuodelta 2023 ja Battle of the Year Nordic & Baltic -kilpailun voitto vuodelta 2019. Jesse rakastaa muiden kanssa tanssimista ja itsensä ilmaisua tanssin kautta ja hän kertookin, että tanssiminen on hänelle kuin terapiaa.

Lilli Huttula

Lilli Huttula

Lilli on monipuolinen opettava tanssitaitelija sekä laillistettu psykologi. Hänellä on osaamista todella monista eri katutanssilajeista ja vuodesta 2011 alkaen hän kilpaillut menestyksekkäästi, valmentanut useita SM-mitaleille sijoittuneita ryhmiä, järjestänyt kymmeniä tanssitapahtumia sekä esiintynyt niin taustatanssijana, teattereissa kuin klubeilla.
Lilli on matkustanut ympäri maailmaa oppiakseen lajien huipuilta ja hän treenaa intensiivisesti sekä testaa osaamistaan kilpailuissa jatkuvasti. Lilli on saanut FDO:n koreografistipendin vuonna 2017 sekä Saiffa Awardsin vuoden kulttuurivaikuttaja -palkinnon vuosina 2023 ja 2024. Hänelle tanssissa on kyse yhteydestä itseen, musiikkiin, muihin ihmisiin, historiaan sekä nykyhetkeen. Opettajana hän pyrkii selkeyteen ja haluaa haastaa tanssijoita myös ajatus- ja tunnetasolla.

Erään oppilaan sanoin

”…Lillillä on vaan niin ihana pedagoginen ja perusteellinen touch hauskuudesta tinkimättä. On ihanaa, kun ei vaan matkita perässä liikkeitä, vaan ihan oikeasti opetellaan niitä vaikka sitten pienissä paloissa.”

Olli Sukuvaara

Olli Sukuvaara

Olli on Oululainen katutanssija ja tanssitaitelija. Hän on yksi oman sukupolvensa lahjakkaimpia ja ainutlaatuisimpia katutanssijoita Suomessa ja hän onkin niittänyt menestystä SM-kilpailuissa sekä erilaisissa battleissa jo vuosien ajan. Olli on myös esiintynyt tanssijana monissa taiteellisissa produktioissa ja päässyt Talent Suomi -ohjelman semifinaaliin tanssiryhmänsä MDD kanssa. Hänen koreografinen esikoisteoksensa Dark Matter sai ensi-iltansa vuonna 2023 Oulussa ja Helsingissä. Olli on rauhallinen ja läsnäoleva niin tanssijana kuin opettajana.

Noora Moberg

Noora Moberg

Esittely tulossa

Pauliina Kyttä

Pauliina Kyttä

Pauliina aloitti tanssin 4-vuotiaana ja on tanssinut siitä lähtien. Pääasiassa hän on keskittynyt nykytanssiin, balettiin ja jazztanssiin. Pauliina valmistui tanssijaksi Turun konservatorion tanssijan koulutusohjelmasta 2015 ja opiskelee tällä hetkellä Savonia Ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi, tanssijan ja tanssinopettajan töiden ohella. Pauliina on luonteeltaan herkkä pohdiskelija, tulisella sielulla maustettuna.

”Opettamisessa parasta on nähdä oppilaiden oivallukset ja onnistumiset sekä oppimisen intohimo. Tanssitunneilla aherretaan yhdessä pohtien, hauskanpitoa unohtamatta!”

Taija Hinkkanen

Taija Hinkkanen

Taija “B-Girl Taya” Hinkkanen on yksi Suomen ensimmäisistä hiphop-kulttuurin naispuolisista pioneereista! Taija aloitti tanssin 1990-luvun alussa hiphopilla ja vuonna 1997 hän aloitti breikin, josta tuli hänen päälajinsa ja intohimonsa. Taija on kansainvälisesti arvostetun ja Suomen menestyneimmän katutanssiryhmän Flow Mo Crew:n alkuperäinen tanssija. Hän on tehnyt pitkän uran ja jakanut aidon hiphopin sanomaa jo yli 20 vuotta tuomaroiden, kilpaillen ja opettaen ympäri maailmaa. Hän sai vuonna 2013 New Yorkissa Spy Award -palkinnon ainoana eurooppalaisena naispuolisena tanssijana maailmanlaajuisen tanssiskenen inspiroimisesta, työstään ja omistautumisestaan hiphop-kulttuurille. Hän työskentelee tanssinopetuksen lisäksi urheiluvalmentajana. Hänen lempimottojaan ovat

“Always a student” ja “Each one teach one”.

Tiina Karttunen

Tiina Karttunen

Tiina “Tintti” Karttunen on paljasjalkainen savolainen tanssinopettaja (AMK). Hän on aloittanut tanssin breikkitunneilla lapsena ja tutustunut vuosien varrella useisiin eri katutanssityyleihin. Vahvin tausta hänellä on hiphopissa, jota hän opettanut jo vuosia. Tintille katutanssikulttuurin edistäminen on tärkeää ja hän onkin toiminut vuosia useissa eri rooleissa eräässä katutanssiyhdistyksessä. Tintti on luonnonläheinen ihminen, jolle läsnäolo on tärkeää.

“Painotan opetuksessani tanssista ja musiikista nauttimista! Pyrin luomaan hyvää, rentoa yhteishenkeä, jossa on turvallista oppia yhdessä. Kun nauttii siitä mitä tekee ja heittäytyy, voittaa itsensä. Tanssissa minua kiehtoo erityisesti tanssijan ja musiikin välinen dialogi, ilmaisu sekä rytmi. Tunneillani pyrin tarjoamaan monipuolista sisältöä eri tyyleistä ja musiikista sekä sopivassa määrin haasteita ja hauskanpitoa, aina tanssijoideni toiveita kuunnellen.”

Venla Lehto

Venla Lehto

Venla aloitti tanssin teini-iässä hip hopilla, jonka jälkeen lajiosaaminen laajeni pian myös nykytanssiin, jazziin ja balettiin. Tanssin tuoma ilo ja inspiraatio johtivat lopulta ammattiopintoihin ja Venla valmistuukin tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemialta keväällä 2023. Venla on lisäksi viettänyt puoli vuotta vaihto-opinnoissa Tukholman Taideyliopistolla streetin päälajikoulutuksessa tutustuen moniin huippuopettajiin ja katutanssilajien tuoreimpaan metodiikkaan. Venlalla on monen vuoden ajalta esiintymiskokemusta niin kisoista, taiteellisista produktioista sekä teatterista. Opettajana Venla on avoin ja rento. Venlan tunneilla keskitytään hyvään ilmapiiriin ja tanssista nauttimiseen, unohtamatta ahkeruutta ja keskittynyttä työskentelyä.

Ville Louhelainen

Ville Louhelainen

Ville on Helsingissä vaikuttava katutanssija, joka on tanssinut jo pienestä asti erilaisia tanssilajeja kuten house, hiphop, breikki, nykytanssi ja showtanssi. Ville on toiminut kotipaikkakunnallaan Joensuussa tanssinopettajana ja tanssijana aktiivisesti useita vuosia sekä rakentanut paikallista tanssiskeneä. Hän on tanssinut myös Saksassa, jossa hän inspiroitui paikallisesta tanssiskenestä ja löysi palavan intohimon house-tanssiin.

VKTY:n tanssiopettajat

VKTY:n opettajaksi?

Meillä opettaa tällä hetkellä viikoittain 20 opettajaa, joista osa on maailmanluokan tanssijoita ja osa hiljattain opettajiksi siirtyneitä oman seuramme kasvatteja – sekä kaikkea tältä väliltä.

Voit ilmoittautua VKTY:n sijaislistalle täyttämällä lomakkeen. Odotamme sijaisiltamme hyvää lajiteknistä osaamista, sitoutumista turvallisemman tilan periaatteisiin ja vastuullista työskentelyotetta.