Valmennusryhmät

”Vantaan kauhut” tunnetaan varmasti parhaiten kilpa- ja valmennusryhmistä, jotka ovat menestyneet kansallisella tasolla erinomaisen hyvin vuosi toisensa jälkeen. Myös eri ikäisten erikoiskoulutusryhmät ovat olleet suosittuja ja niiden kehittämistä jatketaan tanssijoiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Pyrimme siihen, että tanssijoilla on mahdollisuus edetä urallaan meidän avullamme juuri niin pitkälle kuin he itse haluavat edetä.

Kilparyhmien ikäjaottelu noudattaa FDO:n (Finnish Dance Organization) sääntöjä. Säännöissä ikäluokat määritellään sen mukaan, minkä ikäinen tanssija on kilpailuvuonna. Seuraavat kilpailut, joihin uudet joukkueet tähtäävät, järjestetään 2021.

  • Lapset: kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 11 vuotta tai ovat sitä nuorempia
  • Juniorit: kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna enintään 15 ja vähintään 12 vuotta
  • Aikuiset: kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 16 vuotta tai ovat sitä vanhempia
  • Adults2: kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 31 vuotta tai ovat sitä vanhempia

Joukkueisiin valitaan tanssijoita pääsääntöisesti kerran vuodessa. Joihinkin ryhmiin voidaan ottaa innokkaita tanssijoita mukaan myös kesken kauden, joten ryhmien vastuuvalmentajiin voi olla rohkeasti yhteydessä, jos kilpaileminen kiinnostaa ja ryhmän koetanssit jäivät väliin!

Eri lajien pienryhmiä kootaan alkukaudesta tanssjoiden kiinnostuksen mukaan. Myös soolo- ja duo-kategorioihin valmennetaan tanssijoita kaikissa ikäluokissa.

Valmennusryhmissä harjoitteleminen on sitovaa ja olemmekin koonneet yleiset valmennusryhmien säännöt. Jokaiselle ryhmälle määritetään myös omat säännöt joukkueen ja valmentajien kesken.