Syys-spesiaalit: kokeile katutanssilajeja!

Julkaisupäivämäärä lauantai 8.10.2022

Syysloman jälkeen pääsee kokeilemaan matalan kynnyksen tutustumiskursseilla muutamia eri katutanssilajeja. Kurssit opettaa Lilli Huttula.

Aikataulu

Tunnit ovat keskiviikkoisin klo 18:30-19:30.

  • 26.10.-2.11. Hiphop
  • 9.-16.11. Vogue
  • 23.-30.11. Litefeet (kummatkin tunnit täynnä!)
  • 7.12. House

Hinnat

  • 10 € / tunti, kun ottaa 1-2 tuntia
  • 9 € / tunti, kun ottaa 3-4 tuntia
  • 8 € / tunti, kun ottaa 5-7 tuntia

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu täyttämällä tämä lomake.

Lajit

Hiphop: hiphop on VKTY:n suosituin tanssilaji. Hiphop on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti suurin kulttuurinen ilmiö ja tanssilaji onkin löytänyt tiensä joka puolelle maailmaa. Hiphop on jatkuvassa muutoksessa oleva kulttuuri ja tanssikin muuttuu musiikin muuttuessa. Perusteet ovat kuitenkin selkeät ja bounce, rock ja groove ovatkin näidenkin kokeilutuntien lähtökohta! Lue lisää hiphopista täältä.

Vogue: vogue tai voguing on alunperin New Yorkin LGBTQI-yhteisön turvasatama ja tänäkin päivänä moni vähemmistön edustaja löytää voguing- ja ballroom-kulttuurista oman paikkansa. Vogue-kategorioita, ts. eri tyylejä on olemassa lukuisia erilaisia. Näillä kokeilutunneilla tehdään vogue new wayta ja femmeä. Lue lisää voguingista täältä.

Litefeet: lite feet on yksi hiphopin alalajeista. Se on lähtöisin Harlemista, New Yorkista ja viime vuosina se on saavuttanut suurta suosiota Euroopassa. Suomessa litefeetia tehdään vielä varsin vähän, mutta muutamia kursseja on järjestetty VKTY:lläkin jo aiemmin. Litefeet on energinen ja hauska tanssilaji, johon kuuluu niin jalkatyöskentelyä, käsitekniikkaa, hattutemppuja kuin lattiatekniikkaa. Näillä kokeilutunneilla tehdään litefeetin perusaskeltekniikkaa.

House: house on nopeatempoinen ja energinen klubitanssilaji. Lajin juuret ovat New Yorkin ja Chicagon klubielämässä ja bilettämiseen liittyvä vapaudentunne onkin yksi housen keskeisimpiä tavoitteita. Housessa keskeisiä osa-alueita ovat jacking (vartalonkäyttö tai groove), footwork (jalkatekniikka) ja ”lofting” tai floorwork (lattiatekniikka). Tutustumiskursseilla tehdään kaikkia näitä osa-alueita helppojen harjoitteiden kautta. Lue lisää housesta täältä.